Verhalen uit de praktijk

Wij helpen mensen graag met het behalen van hun persoonlijke doelen.

Lees een aantal van hun openhartige verhalen hoe zij het traject hebben ervaren.
Wil je jouw verhalen met ons delen? Stuur ons dan een e-mailtje.

Karinne

Mijn naam is Karinne. Ik sportte al een tijdje bij Maaike in de cabine en elke keer als ik daar kwam, zag ik de Detox doosjes staan.
 
In de grote vakantie van 2018 ben ik die kuur toen gaan doen. Aangezien ik niet wist hoe mijn lichaam zou gaan reageren, wilde ik de kuur niet doen als ik aan het werk was. Ik was veel te bang dat ik lang op de wc zou moeten zitten. Het was de eerste keer en ik wist niet wat ik zou tegen komen.
 
Je krijgt 2 voedingsschema’s mee nl. 1 voor 2 dagen voor de kuur en 1 voor 2 dagen na de kuur.
 
Dat is om het lichaam te laten wennen aan minder voedsel opname. Deze dagen zijn heel goed te doen. Alleen wanneer ik de koelkast opentrok, lokte de kaas wel heel aantrekkelijk. Ik heb de eerste dag toch nog een paar plakjes opgegeten. Waar ik wel erg tegen op zag, was het laten staan van de koffie. Een hele uitdaging voor mij, want ik drink de hele dag sloten koffie. Maar dit is gelukt en een voordeel is, dat ik nu bijna geen koffie meer drink.
 
Alles in huis gehaald en begonnen.
 
Het voelde heel goed. Ik moest wel veel plassen. Een beetje vermoeiend, maar ik had vakantie en kon dus goed uitrusten en relaxen. Na twee dagen ga je beginnen met de shakes, die je neemt op vaste tijden. Dat was spannend, want hoe zouden ze smaken? Susan heeft goed advies gegeven, zoals neem de hoofdmaaltijd in tweeën. En dat is goed te doen. Ik kreeg ze goed weg. Aangezien ik bezig was met de shakes, had ik geen behoefte aan wat anders. Zelfs geen kaas ???? Ik vond het zonde om vast voedsel te nemen, want ik dacht: dat blijft dan weer aan je darmen plakken! En ook nu weer veel water drinken.
 
Omdat ik niet wist, wanneer ik naar het toilet moest, heb ik zeker de dagen dat ik aan de shakes was met niemand afgesproken. Wel 3 keer met de hond gewandeld voor de beweging. En ik maar wachten tot er wat uit kwam. Na 3 shakes kwam er niets…. Na 5 dagen nog geen ontlasting. Pas op de 6e dag, de eerste dag dat ik weer vast voedsel mocht, kwam er in de middag wat. En dat duurde lang! Goed dat ik niet bij iemand anders op de wc was. Die zouden wel ongerust zijn geweest, omdat ik zo lang op het toilet zat.
 
Er kwam een hele kralenketting” uit, zo leek het wel. Wat een goed gevoel gaf dat! Al die troep uit je lichaam. Ik voelde me energieker en schoner worden. De dagen erna kwamen er nog steeds “kralenkettingen” uit. Tot wel 4 dagen na de kuur. Blij dat ik vakantie had…
 
De kuur is mij heel goed bevallen. Ik ben ook 2,5 kilo afgevallen en van mijn koffie en suiker verslaving af. Ik voel me ook veel fitter.
 
Ik ga volgend jaar in de grote vakantie zeker weer een kuur doen! 

Interesse in onze aanpak?

Hartstikke goed, dat is al de eerste stap! Stuur ons een mailtje met je verhaal of neem even telefonisch contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Maaike Ursem gewichtsconsulente Team